Автори

АВТОРИ ПО АЗБУЧЕН РЕДАВТОРИ ПО ЖАНР

Поезия »
Проза »
Антична литература »
Хуманитаристика »

● Владимир Левчев ● виж издадените книги

Владимир Левчев (р. 1957, София) е автор на 15 стихосбирки, издадени в България, и 4 стихосбирки в САЩ, на множество статии и есета, както и на три романа. Превежда американска и английска поезия и драма на български. Завършил е история на изкуството в Художествената академия в София. Издавал е независимото списание за литература и публицистика „Глас”, „самиздат“ преди 10 ноември 1989 г. Бил е член на „Екогласност“ и Клуба за гласност и демокрация. По-късно завежда отдел „Култура“ във вестник „Демокрация“, работи като заместник главен редактор на „Литературен вестник“ и главен координатор на „Свободно поетично общество“.

През 1984 г. заминава за САЩ с Фулбрайтова стипендия. Завършва творческо писане във Вашингтон и преподава в няколко университета в САЩ. От есента на 2007 е преподавател литература и творческо писане в Американския университет в Благоевград.

● Нели Лишковска ● виж издадените книги

Нели Лишковска е автор на сборниците с разкази „Смърт до насита” (1998), „Зеницата на Бога” (2007) и „Стъпки по ръба на месечината” (2008), както и на романите „Нероденият” (2009), „Леговището на тъгата” (2010), „Зверо sapiens” (2011), „Петнайсетият камък” (2012), „Безкрайната точка” (2013) и „Ключовете от Рая” (2014).

Миналата година излиза и сборникът с пиеси „Недокоснати пиеси”.

Повечето от разказите в „Танго за Луцифер“ са публикувани в печатни и електронни издания.полезни Връзки

 

 


© 2011 Издателство Ерго ЕООД, Дизайн: e-house.bg